24. lipnja 2020. godine Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove odluke vezano za privremenu zabranu prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske te načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašenja epidemije bolesti COVID-19 i to:


- utvrđen je poseban režim ulaska u Republiku Hrvatsku osoba koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije.
- osobe koje dolaze iz tih zemalja dužne su boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu, odnosno drugom odgovarajućem prostoru u vremenskom trajanju od 14 dana od dana ulaska u Republiku Hrvatsku
- vozači, ostali zaposlenici u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu obvezni su za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom.
- putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dozvoliti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.

0
0
0
s2smodern