912A0427

Izgradnju kanalizacijske crpne stanice „CS 3-Jadran“ s pripadajućim gravitacijskim kolektorima na predjelu Golije u Pagu čija je gradnja nakratko zaustavljena financijski će sa milijun kuna pomoći Hrvatske vode kroz program Redoviti godišnji program izgradnje. Rekao je to danas u Pagu zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović koji je u pratnji župana Božidara Longina sa suradnicima posjetio Grad Pag.


„Radi se o važnom projektu za Grad Pag jer je postojeći kanalizacijski sustav zastario i potrebno ga je mijenjati.“, rekao je danas direktor Komunalnog društva Pag Ante Čemeljić govoreći o ovom projektu vrijednom 4,7 milijuna kuna.
Obećavši financijsku pomoć za konačnu realizaciju kanalizacijske crpne stanice „CS 3-Jadran“ s pripadajućim gravitacijskim kolektorima, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Valentin Dujmović dodao je i to kako će Hrvatske vode kroz Program za otpornost i oporavak financirati izgradnju i rekonstrukciju vodoopskrbnog sustava na području Šimuna.
Župan Longin u pratnji gradonačelnika Paga Ante Fabijanića, ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole te pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije Krešimira Laštre i pročelnika UO za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniela Segarića obišao je rivu u Pagu gdje se dijelom, na strani stare rive urušio obalni zid.
„Već iduće godine ovaj će zid biti saniran, uskoro ćemo potpisati tripartitni ugovor između Zadarske županije, Županijske lučke uprave i Grada Paga o financiranju sanacije obalnog zida u vrijednosti tri i pol milijuna kuna“, najavio je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola.
„Od početka mojeg mandata u obnovu lučke infrastrukture uložili smo trostruko više od onoga što smo obećali prije 4 godine. Razvoj otoka nam je posebno važan pa ću podsjetiti da je u rekonstrukciju luke Pag – Katine naša Županijska lučka uprava , uz djelomičnu potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastukture i Zadarske županije, uložila gotovo 7 milijuna kuna. U radovima je produbljena uvala u dijelu ispred Katina, sanirani su obalni zidovi te su postavljena dva pontona od 50 i 80 metara čime se dobilo stotinjak novih vezova za plovila.“, rekao je župan Božidar Longin i dodao da je u svom programu za naredno razdoblje odlučio razveseliti najmlađe i izgraditi 40 dječjih igrališta od kojih i jedno u Pagu na predjelu Vodice.
„Na tom području živi puno mladih obitelji, a u ljetnim mjesecima upravo na tom predjelu puno je turista s malom djecom. Nakon što smo sredstvima iz gradskog proračuna uredili tri dječja igrališta u samom središtu grada, izabrali smo Vodice na kojem za sada nema niti jedno. Zahvaljujem županu na ponuđenoj pomoći, ali i potpori koju nam daje u realizaciji svih ostalih projekata“, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

912A0572
912A0512
912A0509
912A0427
912A0416
912A0480
912A0590


Izvor i fotografije: Zadarska županija

0
0
0
s2smodern