U sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 05. kolovoza članovi udruge HVDR-e Grada Paga pripremaju bogati trodnevni program.

Svečanost obilježavanja započinju u srijedu 03.kolovoza revijalnom utakmicom, na nogometnom terenu „Julovica“, između veterana i gostiju s početkom u 18:30 sati. Nakon završetka utakmice održati će se druženje uz roštilj, a u večernjim satima, s početkom u 21:00 sat, Gradska glazba Paga održati će promenadni koncert. Drugog dana, u četvrtak 04.kolovoza, u jutarnjim satima planira se put u Gospić i obilazak grobova, centralnog križa i mjesta pogibije paških branitelja, a povratak u Grad Pag je predviđen je u poslijepodnevnim satima. Večernje sate, svojim nastupom, uljepšati će članovi KUD-a „Družina“ i članice ženske Klape „Peružini“.

Glavni dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti predviđen je za petak 05.kolovoza kada će dan započeti Gradska glazba Pag izvođenjem budnice u 8:00 sati. Nakon budnice, u 9:00 sati održati će se misa u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja na koju se pozivaju svi branitelji i članovi udruge HVDR-e. Za 10:00 sati predviđeno je polaganje vijenaca udruge HVDR-e na Gradskom groblju Pag i mjesnom groblju Povljana. U večernjim satima uz živu glazbu i vatromet, sve građanke i građani Grada Paga kao i gosti, moći će se počastiti na raznim štandovima s hranom i pićem koje će se postaviti na Gradskoj rivi. Pokrovitelji obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti su Grad Pag, Turistička zajednica Grada Paga i Centar za kulturu i informiranje Grada Paga.

0
0
0
s2smodern