U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti članovi udruge HVDR-e Grada Paga i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, u jutarnjim satima otputovali su u Gospić.

Uz njih, u Gospić, su otputovali i članovi obitelji poginulih paških branitelja, načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić te gradonačelnik Grada Raba Zdenko Antešić. Tokom jutra obišli su grobove, te položili vijence i zapalili svijeće ispred centralnog križa i na mjestima tragične pogibije paških branitelja. U večernjim satima nastupiti će članovi KUD-a „Družina“ i članice ženske Klape „Peružini“.

Središnji dio ovogodišnjeg trodnevnog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u organizaciji članova udruge HVDR-e Grada Paga a uz pokroviteljstvo Grada Paga, Turističke zajednice Grada Paga i Centra za kulturu i informiranje Grada Paga, predviđen je za petak 05.kolovoza. Kada će dan započeti Gradska glazba Pag izvođenjem budnice u 8:00 sati. Nakon budnice, u 9:00 sati održati će se misa u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja na koju se pozivaju svi branitelji i članovi udruge HVDR-e. Za 10:00 sati predviđeno je polaganje vijenaca udruge HVDR-e na Gradskom groblju Pag i mjesnom groblju Povljana. U večernjim satima uz živu glazbu i vatromet, sve građanke i građani Grada Paga kao i gosti, moći će se počastiti na raznim štandovima s hranom i pićem koje će se postaviti na Gradskoj rivi.


0
0
0
s2smodern