Prošlog vikenda grad Pag se predstavio u mađarskom gradu Semelju. U predvorju Hrvatsko – mađarske kuće u Semelju otvorena je prekrasna izložba paške čipke koja je organizirana posredstvom Hrvatske samouprave Mišljena.


U nazočnosti velikog broja uzvanika izložbu je otvorio predsjednik Hrvatske samouprave Semelja Mišo Šarošac. Nazočnima se obratio i načelnik Semelja József Kumli, a direktorica Turističke zajednice grada Paga Vesna Karavanić upoznala je goste sa vrijednošću paške čipke i njenim nastajanjem. Uz izložbu paške čipke izložene su fotografije članova Foto kluba Pag u sklopu Izložbe „Ćutin otok svoj“. Otvaranje su uljepšali članovi KUD-a Družina obučeni u živopisnu pašku nošnju, čipkarice koje su prezentirale šivanje paške čipke i članovi Mješovitog pjevačkog zbora „Karašica“ iz Katolja. U predvorju Hrvatsko – mađarske kuće bili su izloženi i promo materijali grada Paga te Paške sirane.
Drugog dana boravka u Semelju organizirano je gastro natjecanje i prezentacija proizvoda, pa je tako Pag osvojio dva druga mjesta i to za najljepšu narodnu nošnju i najbolju rakiju.
Manifestaciji su bili nazočni veleposlanik RH Mladen Andrlić, generalni konzul RH u Mađarskoj Drago Horvat, članovi mađarskog Parlamenta, predstavnici Hrvatske samouprave i mnogi drugi uvaženi gosti. Jasna Magaš predstavljala je Grad Pag kao predsjednica Gradskog vijeća, ali i kao paška čipkarica. Članove KUD-a Družina predvodio je njihov predsjednik Franći Bukša Beli, a Foto klub Pag je predstavio predsjednik Elvis Šmit.

Fotografije: Elvis Šmit

Pag-Elvis-mit-8
Pag-Elvis-mit-5
Pag-Elvis-mit-3
Pag-Elvis-mit-4
Pag-Elvis-mit-1-1
Pag-Elvis-mit-2

0
0
0
s2smodern