1

Turistička zajednica Grada Paga bila je domaćin  ekipe australske nacionalne TV koja snima TV putopis  Getaway - „Croatia in Depth“ sa voditeljem Jason Dundasom .

U našem gradu posjetili su galeriju čipke gdje im je čipkarica Ivanka Benzia prezentirala umjetnost šivanja paške čipke te izložbu solarstva gdje su se upoznali sa tradicijom proizvodnje soli  i značaju soli u prošlosti grada Paga. Snimateljska ekipa snimila je i kadrove stare gradske jezgre, a nakon toga su se uvjerili u autohtonost i izvrsnost paške gastro ponude u konobi Bile, nositelju oznake „Pag na meniju“.

Getaway je najstariji turistički serijal u Australiji i snima se od  1993. godine. Ove godine je bio plan obilazak Hrvatske i Italije.  U Hrvatsku su stigli mini kruzerom i za potrebe ovog  značajnog turističkog serijala snimali su Dubrovnik, Split, Hvar, Šibenik, Zadar, Krku, naš grad Pag, a snimanje putopisa završavaju u Veneciji.

Snimateljski tim činili su voditelj Jason Dundas, producentica Rochelle Martin, kamerman Steve Davis  snimateljica tona Laurie Chlanda  i Judith Hainke, predstavnica Emerald Cruises.

Na kraju snimanja gosti su izrazili veliko zadovoljstvo posjetom gradu Pagu i dočekom domaćina.

0
0
0
s2smodern