Povodom blagdana Velike Gospe, u nedjelju 14.kolovoza s početkom u 20:00 sati , u Crkvi sv. Marije u Starome gradu održati će se Misa bdijenja.

 

Bdijenje u svetištu Stari grad održati će se od 22:00 do 06:00 sati, a za hodočasnike, iz Paga i one koji dolaze iz pravca Novalje, Povljane, Vlašići i drugih naselja otoka Paga, a koji cijelu noć bdiju biti će organizirano dostavljanje pića. Nakon završetka bdijenja, u 06:00 sati ujutro, hodočasnike će dočekati stol s tradicionalnim paškim slatkim proizvodima kao što su fritule, baškotini, štrike i kava. Stol s paškim slatkim proizvodima, tradicionalno već treću godinu za redom, organiziraju Grad Paga i Turistička zajednica Grada Paga.

Na blagdan Velike Gospe, u ponedjeljak 15.kolovoza, Svetu misu u 06:00 sati u Starome gradu predvodi paški župnik  don Igor Ikić a u 08:00 sati župni vikar don Stipe Mustapić. Svete mise u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja u 09:00 i 10:30 sati predvodi don Dario Tičić. Procesija iz Staroga grada počinju u 18:00 sati, a predvoditi će je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Mons.Želimir Puljić predvoditi će i Svetu misu u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja nakon dolaska procesije s kipom Blažene Djevice Marije.

0
0
0
s2smodern