sqajam202

U organizaciji udruge Volim Vlašići u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine u Vlašićima na otoku Pagu održat će se 5. Sajam otočnih proizvoda „Od Luna do Fortice“ s početkom u 20 sati.
U Vlašićima će se okupiti lokalni proizvođači, OPG-ovi, nositelji HOP oznake, tvrtke, obrti, udruge i zadruge s otoka Paga kako bi posjetiteljima prezentirali otočne proizvode, gastro ponudu, način života te bogatu kulturno-povijesnu i tradicijsku baštinu (stare alate, zanate, običaje...).


„Nakon dvije godine pauze ponovo organiziramo manifestaciju na kojoj će se predstaviti 20 otočnih proizvođača i izlagača s otoka Paga, a domaći i strani posjetitelji moći će uživati u vrhunskim proizvodima i gastronomskim delicijama; siru, vinu, medu, slasticama, školjkama i ribi te kupiti originalne paške suvenire od maslinovog drva, aromatičnih i ljekovitih biljaka, nabaviti prirodnu kozmetiku. Također, moći će naučiti plesti vršice od žukve, gledati kako vrijedne paške čipkarice šiju pašku čipku, upoznati se sa tradicijom i običajima otoka Paga te se zabaviti i zaplesati uz klapsku pjesmu u izvedbi klape Sol. Ovim putem zahvaljujemo pokroviteljima na financijskoj potpori, svim općinama, gradovima i turističkim zajednicama s cijelog otoka Paga te Udruzi poslovni klaster 'Hrvatski otočni proizvod' - HOP i Zadarskoj županiji koji su prepoznali naš projekt i bez kojih ova manifestacija ne bi bila moguća.“ – rekla je Ana Žunić, predsjednica udruge.

Vidimo se u Vlašićima, u nedjelju, 31.7. s početkom u 20.00 sati. Bit' će ića, pića i vesele pisme! poručuju organizatori iz udruge Volim Vlašići.

Da je meni poletit visoko, imat krila ptice, tu lipotu da uvatin okon, sve od Luna doli do Fortice....

Sajam plakat

Sajam2
Sajam1
Sajam3
Sajam

0
0
0
s2smodern