dfrwe

Uvod u glazbenu improvizaciju - Radionica za djecu i odrasle

U organizaciji kuće Nahero održat će se dvodnevna radionica 'Harmonija na otoku', 21. i 22. kolovoza 2022. godine s početkom u 21 sat u atriju Kneževog dvora u Pagu.

Osnovna ideja radionice je približiti djeci i odraslima slušanje kao najvažniji aspekt sudjelovanja u stvaranju glazbe, ali i aktivno sudjelovanje u kreaciji novih skladbi lišenih žanrom ili postavljenim granicama opće poznatih načela. Od aktivnog slušanja i zapisa glazbe, upoznavanja ritmova i istraživanja zvuka, do skupnog muziciranja, glazbene komunikacije i interakcije, otkrivamo kako je jednostavno razumjeti glazbenu improvizaciju kao komunikaciju u kolektivu. Prvi dan je zamišljen kao predavanje: uvod u glazbenu improvizaciju, a drugi dan je na rasporedu sviranje pa se polaznicima preporučuje da ponesu instrumente.

Rezervacije za sudjelovanje na radionici vrše se putem maila: [email protected] ili mobitela: 099 585 7106.

Voditelj radionice je Marin Živković, saksofonist, kompozitor, predavač s trenutnim prebivalištem i centralnim djelovanjem u Zagrebu. Završio je predškolski odgoj na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, a potom odlazi u Belgiju gdje studira na Kraljevskom konzervatoriju u Antwerpenu u klasi Kurt van Hercka. Nakon dvije godine upisuje privatnu jazz akademiju u Antwerpenu gdje je diplomirao u klasi Vincenta Brijsa. Osnivač je Modernog glazbenog instituta Ahaceda. Trenutno svira u Portu Mortu, Mary May, Benstonu i Atman Fu-u.

Kuća Nahero je neprofitna umjetnička organizacija osnovana 2021. godine u Zagrebu. Osnovali su je Rajna Racz i Marin Živković Ova umjetnička organizacija zamišljena je kao nomadska Kuća umjetnosti i kulture u kojoj djeluju izvedbena, vizualna i glazbena umjetnost. Njihov cilj je promicanje, poticanje, razvijanje i unapređenje razine umjetničkog stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti te kritičkog mišljenja. U svim segmentima umjetničkog stvaralaštva žele potaknuti istraživalački pristup i otklon od dominantnih koncepcija u umjetnosti. Misija Kuće Nahero je stvoriti utočište, drhtaj budućnosti, prostor za refleksiju slobodno istraživanje koncepata. Kuća Nahero slijedi ideju slow-arta, udaljava se od hiperprodukcije kulturnog sadržaja i zalaže se za kvalitetan sadržaj i potpuno posvećivanje umjetnosti.

Life is a lot like jazz 2

0
0
0
s2smodern