razgled

Turistička zajednica Grada Paga poziva Vas na besplatno razgledavanje izložbi u gradu Pagu, u petak, 27. siječnja 2023. godine od 18 do 20 sati.

Svi zainteresirani moći će razgledati Galeriju paške čipke, Etno kuću KUD-a Družina i Izložbu Bartula Kašića na Trgu Petra Krešimira IV te Stalni postav izložbe solarstva u I Magazinu soli i Stalni postav izložbe crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite. U prizemlju zgrade u kojoj je smještena Izložba crkvene umjetnosti u Koludraškoj ulici održati će se prezentacija umijeća izrade paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš sa polaznicima čipkarske sekcije O.Š. Jurja Dalmatinca.

„Noć muzeja“ je manifestacija koju od 2005. godine organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Muzeji, galerije, arhivi, znanstveno-istraživački centri, obrazovne i druge institucije u Hrvatskoj zadnji petak u siječnju besplatno otvaraju svoja vrata posjetiteljima. Ove godine održat će se osamnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Noc muzeja u Pagu

0
0
0
s2smodern