Tokom prošlog vikenda, 10. i 11.rujna 2011.godine, delegacija Grada Paga otputovala je u prijateljski grad Grad Sigetvar.

Delegaciju predvođenu gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem činili su potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Paga Davor Fabijanić, bivši dugogodišnji direktor Turističke zajednice Grada Paga Slavko Pernar i veza Grada Paga i Grada Sigetvara te prevoditelj Tibor Radić. Povod posjeta bilo je svečano obilježavanje dana Zrinski u Gradu Sigetvaru, manifestacija kojoj svake godine prisustvuje veliki broj kako građana Grada Sigetvara tako i okolice. Ovom prigodom manifestaciju su posjetile i delegacije prijateljskih gradova Grada Sigetvara iz Republike Turske, Savezne Republike Njemačke i Republike Finske.

Tijekom posjeta delegacija Grada Paga prisustvovala je svečanoj sjednici Gradskog odbora Grada Sigetvara na kojoj je, između ostaloga donesena odluka o bratimljenju i potpisan sporazum o prijateljstvu s Gradom Čakovcem. Svečanoj sjednici nazočila je i predstavnica Generalnog konzulata RH u Pečuhu Ljiljana Pancirov. Razgovaralo se i o daljnjoj suradnji Grada Sigetvara s prijateljskim gradovima, tako i s Gradom Pagom pri čemu se pažnja najviše pridavala gospodarskom povezivanju i turizmu kao važnom aspektu gospodarstva obaju gradova. Naime, Grad Sigetvar je i turistički grad kako zbog povijesnih razloga tako i zbog toplica zbog kojih brojni gosti posjećuju taj grad tokom cijele godine.

0
0
0
s2smodern