U subotu 24. rujna 2011.godine, u sklopu obilježavanja manifestacije Dani Beča, u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji održan je Bečki bal.

 

Bal se održao četvrti put po redu te je bio humanitarnog karaktera, sav prihod namijenjen je nabavci defibrilatora za Javnu ustanovu Parka prirode Učka. Osim humanitarnog karaktera održavanje Bečkog bala i obilježavanje Dana Beča u Opatiji ima šire značenje, naime Beč i Opatija imaju bogatu zajedničku povijest koja je i danas važna spona dvaju gradova te ih čvrsto povezuje a Grada Opatija je najmanji grad u kojemu se ovakav bal održava.

Organiziran pod pokroviteljstvom gradova Beča i Opatije ovogodišnji Bečki bal su otvorili članovi bečke plesne škole Schmidtschlager i orkestar Orginal Wiener Strauss Capelle. Uz uživanje u gastronomskim delicijama bečke kuhinje i plesu gosti Bečkog bala mogli su uživati u plesnoj točki polaznika Dječjeg vrtića Opatija te vrhuncu večeri, veličanstvenom vatrometu točno u ponoć. Pozivu za gostovanje na Bečkom balu u Grad Pag uputio je veleposlanik Republike Austrije a zbog spriječenosti gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića, pozivu se odazvao, u ime Grada Paga, Ante Čemeljić.

0
0
0
s2smodern