Dužnost mi je kao gradonačelniku Grada Paga, izjasniti se te demantirati neistine i laži iznesene na jučerašnjoj konferenciji za medija sazvanoj od strane nekolicine građana Grada Paga.

Kao prvo osvrnuo bih se na jučerašnje izlaganje gospođe Jadranke Šavar Vidolin, koja je u nekoliko navrata iznijela neistinite i neargumentirane tvrdnje, te iste plasirala u medije. Gospođa Šavar je obnašala dužnost voditeljice Turističkog informativnog centra u Pagu koje je ukinuto odlukom Turističkog vijeća Grada Paga još 2010. godine. Moram naglasiti da gospođa Šavar u protekloj godini uzela bolovanje u trajanju od 9 mjeseci. Postoji osnovana sumnja da bolovanje nije uzeto zbog zdravstvenih razloga jer je gospođa Šavar uredno izvršavala sve kućanske poslove, brinula se o turistima, provodila dane na plaži te slobodnim aktivnostima, i sl. što je više nego dovoljan dokaz da je odveć „teško zdravstveno“ stanje gospođe Šavar samo iscenirana farsa. Također u više navrata spomenut je i natječaj za direktora Turističke zajednice Grada Paga na koji se prijavilo 8 kandidata te je za novu direktoricu izabrana Željka Miletić, međutim moram naglasiti da gospođa Šavar očito već duže vremena ciljala na fotelju direktorice Turističke zajednice Grada Paga, te je to pravi razlog zašto je gospođa Šavar neumoljiva u medijskom degradiranju rada i funkcioniranja Turističke zajednice Grada Paga.


Turistička zajednica Grada Paga poštuje sve zakone i propise pa sukladno sa time gospođa Šavar ima zakonsko pravo se žaliti na odluku Turističkog vijeća Grada Paga putem tužbe, u čemu joj želimo puno uspjeha.


Svoje izlaganje održao je i predsjednik Udruge privatnih iznajmljivača, gospodin Mate Donadić koji je također iznio pregršt laži i nelogičnosti. Iako se umanjuje uspjeh prošle turističke sezone moram naglasiti kako je turistička sezona 2011 godine bila bolja od prethodne 2010 godine za sto tisuća noćenja što je najbolji rezultat u zadnjih 20 godina rada Turističke zajednice Grada Paga, sviđalo se to gospodinu Donadiću ili ne. Također u svome iznošenju „obavijestio“ je medije kako Turistička zajednica Grada Paga financira projekt plovnog kanala Pag – Košljun, što je ogromna laž i neistina jer Turistička zajednica Grada Paga sa tim projektom nema ni najmanje veze. U cijeloj ovoj priči gospodina Donadića postavlja se pitanje koga dotični zastupa jer dobro je poznato da Udruga privatnih iznajmljivača nije održala ni jedan radni sastanak u nazad godinu dana, a u samoj udruzi ima jedva desetak iznajmljivača od kojih većina ne podupire trenutna stajališta udruge. Dakle na koncu se sve svodi na tri – četiri čovjeka, a to nam dovoljno govori o samom gospodinu Donadiću kao i o legitimitetu navedene udruge. Još bih dodao kako prilikom prijave na natječaj gospodin Donadić kao glavni adut svojih predispozicija za mjesto direktora Turističke zajednice Grada Paga navodi dugogodišnji rad u domeni turizma i ugostiteljstva, a njegova radna knjižica potvrđuje istinu da u zadnjih 18 godina nije radio nigdje. Za to vrijeme gospodin Donadić je podnio preko 100 prijava protiv mene kao sadašnjeg gradonačelnika, mog prethodnika gospodina A. Bukše, te bivšeg direktora Turističke zajednice Grada Paga gospodina S. Pernara kao i njegovih prethodnika, što govori o kakvoj osobi je riječ. Isto tako postoji sumnja temeljena na prijavama tridesetak građana Grada Paga da gospodin Donadić pruža usluge predstavljajući se kao turistička agencija, te vrši usluge turističke agencije, a za takvu vrstu djelatnosti nema evidentirano poslovanje, što znači da se sve radi na crno ne plaćajući Republici Hrvatskoj ni kune poreza kao ni raznih drugih nameta.


U kompletnu jučerašnju farsu uključila se i gospođa Beata Bukša iz turističke agencije „Perla“ koja je tvrdila kako Turistička zajednica Grada Paga između ostalog ne osigurava promociju Grada Paga kao turističke destinacije, također navela je nedovoljni broj otisnutih propagandnih letaka. Prema mojem saznanju kao predsjednika Turističke zajednice Grada Paga i prema evidenciji gdje je gospođa Bukša vlastoručno potpisivala preuzimanje propagandnog materijala stoji kako je u više navrata za svoju agenciju preuzela po nekoliko stotina letaka na raznim jezicima, što je oprečno tvrdnjama gospođe Bukše da joj je materijal uskraćen. Moram napomenuti kako postoji osnovana sumnja također potkrijepljena brojnim prijavama građana Grada Paga kako agencija Perla koju gospođa Bukša predstavlja, popunjava objekte koji se bave turističkom djelatnošću iznajmljivanja soba i apartmana, a za istu nemaju kategorizaciju niti prijavu o vršenju turističke usluge smještaja. Sa takvim radom izravno se uskraćuje naplata takse, poreza i svih nameta koji ostali iznajmljivači moraju podmiriti.


Ispred novinara na jučerašnjoj konferenciji istupio je i gospodin Josip Fabijanić, predstavljajući se kao direktor firme „PagMedia“, iako registar obrta ne potvrđuje njegov navod. Kao svoj problem u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Paga navodi raskid ugovora između „svoje“ firme i TZG Paga, te kao razlog raskida ugovora proziva samovolju Turističkog vijeća i mene kao predsjednika Turističke zajednice Grada Paga. Naime gospodin Josip dobro zna da u 6 godina nije izmijenio ni jedan tekst ili sliku sa službenoj stranici turističke zajednice, ali zato uredno zaračunavao i slao fakture sa stavkama mjesečnog održavanja. Nakon što smo u nekoliko navrata tražili da se redizajnira stranica turističke zajednice, gospodin Josip je navedeni posao odugovlači skroz do početka turističke sezone 2010 godine, puštajući u rad spore, neispravne i nezadovoljavajuće primjere web stranice. Nakon nekoliko pisanih zahtjeva za izmjenom sadržaj, na koji nismo dobili odgovor, Turistička zajednica Grada Paga raskinula je sve ugovore sa firmom Pag Media.


Na kraju izlaganja na kojeg su me potakle hrpe laži i neistina iznesenih na jučerašnjoj konferenciji za novinare, moram pojasniti kako se ovdje očito radi o osobnim interesima pojedinaca koji su htjeli zasjesti u određene fotelje unutar Turističke zajednice Grada Paga te tako ostvariti osobnu korist i formirati zatvoreni krug oko sebe. Na njihovu žalost, a našu sreću takve ideje im nisu zaživjele.

0
0
0
s2smodern