Jučer, 19. prosinca 2011. godine u 17.00 sati otvorena je prodajna izložba slika u prostoru Kneževog dvora u Pagu. Naime početkom listopada ove godine članovi Likovnog centra „Velebno“ iz Zagreba uz potporu Grada Paga organizirali su likovnu koloniju.

Inicijativa za organiziranje likovne kolonije krenula je od Jelkice Batić rođ. Paro Vidolin, koja je rođena Paškinja, a živi i radi u Zagrebu, no unatoč tome inspiraciju za svoje slike pronalazi u Pagu.

 

Likovna kolonija brojala je osam likovnih umjetnika koji su tom prigodom oslikavali obalni dio gradske jezgre i Stari grad tehnikom akrila na platnu. Sav potreban materijal i smještaj slikarima je osigurao Grad Pag. Svoj doprinos cijelom projektu dao je i kamp "Šimuni" koji je bez novčane naknade ugostio sve sudionike kolonije organizirajući im smještaj i hranu.

Sredstva sakupljena prodajom slika namijenit će se za uređenja prostora Stari grad. Izložbu je organizirao Centar za kulturu i informiranje Pag, a otvorio gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić.

0
0
0
s2smodern