Proteklog vikenda u gradu Pagu započela je sa radom sedmodnevna filmska radionica pod nazivom VIDEO/NEXT. Ova radionica se održava u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, te programa "Video pokret" pod pokroviteljstvom programa Europske unije "Mladi na djelu". "Tijekom radionice polaznici će naučiti smišljati ideje i pisati filmske scenarije, snimati, baratati kamerom i na koncu montirati film kao gotovi proizvod namijenjen prikazivanju", objasnila je voditeljica radionice Tena Bošnjaković.

Ova radionica je treća u nizu koja se održava na otoku Pagu pod nazivom "VIDEO/NEXT". Cilj radionica je osim druženja potaknuti mlade na drugačiji način izražavanja kroz razne medije.

Već tijekom prvog zajedničkog druženja održanog u petak 20. siječnja 2012. godine u prostorijama Centra za kulturu i informacije Pag, polaznici radionice "VIDEO/NEXT" osmislili su radnju svog filma te započeli sa snimanjem izvedbe paške robinje, koju su članovi KUD-a Družina iz Paga pripremali za "Paški zimski karneval 2012" u prostoru "2. Magazina". Osim "Paške robinje" polaznici radionice snimiti će nekoliko kadrova tematskih vezani uz područje Bošane (Hanzino), karnevalskom običaju "Rićavcu", te će posjetiti mjesta na kojima mladi izlaze tijekom subotnjih večernjih izlazaka u gradu Pagu.

Za sve daljnje informacije možete pratiti Facebook stranicu "VIDEO/NEXT"

0
0
0
s2smodern