IMGP1050U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag održana je sedmodnevna filmska radionica "Video next". Radionicu su vodile apsolventice Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba Tena Bošnjaković, Dijana Protić i Iva Mrkić. Polaznici radionice naučili su kako osmisliti i napisati vlastiti scenarij, kako rukovati kamerom i snimiti film, te osnove montaže. Snimljena su tri kratka filma koja će za nekoliko dana, kada završi montaža, biti objavljena na YouTubu. Snimljen je video spot „Akvagan", kratki film „Tajne Starog grada" i kratki film „Svađalica Veki".
„Svi su bili sjajni. Učili smo i dobro se zabavljali. Zadovoljni smo filmovima koji su snimljeni," rekla je Tena Bošnjaković, jedna od voditeljica filmske radionice.
„Naučili smo puno o pisanju scenarija, snimanju filma, glumi i montaži,"rekla je Petra Želehovski u pauzi montaže filma.
Filmsku radionicu završili su Marta Ušljebrka, Ana Dobrijević, Petra Želehovski, Vito Sabalić, Vedrana Maržić, Lucia Filičić, Ema Daneček, Ana Deškin, Petar Dragija, Paolo Portada, Duje Donadić i Lana Rogić.
„Radionica mi se jako sviđa i htjela bih da se održi i druge godine. Mislim da smo jako puno naučili," rekla je jedna od polaznica radionice Lucia Filičić.

Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern