video next 02U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag u Domu kulture u Pagu je održana prva projekcija filmova s ljetne filmske radionice „Video next". Radionica je održana u sklopu „Paškog kulturnog ljeta 2012.", a vodile su je Tena Bošnjaković, Dijana Protić i Iva Mrkić. Ljetnu filmsku radionicu završili su Marta Ušljebrka, Ana Dobrijević, Petra Želehovski, Vito Sabalić, Vedrana Maržić, Lucia Filičić, Ema Daneček, Ana Deškin, Petar Dragija, Paolo Portada, Duje Donadić i Lana Rogić. Polaznici radionice naučili su kako osmisliti i napisati vlastiti scenarij, kako rukovati kamerom i snimiti film, te osnove montaže. Snimljena su tri kratka filma: video spot „Tobogan", kratki film „Tajne Starog grada" i kratki film „Svađalica Veki".
U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag voditeljice Filmske radionice "Video next" snimile su dokumentarni film "Paški srednjovjekovni sajam" koji je također prikazan. Film je režirala Tena Bošnjaković, a montirala Iva Mrkić. Radi se o dokumentarnom filmu o „Prvom paškom srednjovjekovnom sajmu" koji je održan 21. i 22. 7. u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, pod pokroviteljstvom Grada Paga i sponzorstvom Erste banke.
Nakon prikazivanja filmova voditeljica radionice, dramaturginja Tena Bošnjaković je u ime voditelja i Centra za kulturu podijelila priznanja polaznicima.
„Zadovoljna sam onim što smo zajedno napravili na radionici. Nadam se da ćemo i dalje surađivati na nekim novim projektima. Za slijedeće ljeto u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Pag pripremamo kazališnu radionicu", rekla je Tena Bošnjaković.

Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern