Nakon dužeg niza godina grad Pag ponovno je postao glavnim centrom hitne medicinske pomoći za cijelo područje otoka Paga. Uz trenutno osoblje hitne medicinske pomoći zaposliti će se još pet timova što bi ukupno značilo još trinaest novih djelatnika/ca hitne medicinske pomoći Pag.

Novih pet timova hitne medicinske pomoći sačinjavali bi 2 tima T1 koji čine liječnik, medicinska sestra ili tehničar i vozač, te 3 tima T2 koji bi činili medicinska sestra i vozač. Natječaji za novootvorena radna mjesta su već objavljeni, a novi timovi hitne medicinske pomoći trebali bi prema planu započeti s radom tijekom mjeseca studenog 2012. godine.


Prema riječima gradonačelnika grada Paga Ante Fabijanića; „ Dugo vremena se radilo na poboljšanju medicinske skrbi za građane grada Paga. Dobivanjem novih pet timova hitne medicinske pomoći i upošljavanjem dodatnih 13 djelatnika/djelatnica grad Pag dobio je zdravstvenu skrb koju zaslužuje. I dalje ćemo se truditi u poboljšanju medicinske skrbi za građane ovoga grada, osobito za one starije i nemoćne kojima je kvalitetna medicinska skrb najpotrebnija.„

0
0
0
s2smodern