KAX 3988Završnica Karnevalskih igara u organizaciji Grada Paga i agencije Adria events donosi nam sraz najboljih ekipa Jadrana! U subotu 02.02.2013. u centru Paga u prostoru II. Magazina sa početkom u 17.30 sati održati će se završnica sportsko - zabavne manifestacije Karnevalske igre.

 

Karnevalske igre su sportsko - zabavna manifestacija kojoj je cilj okupljanje, natjecanje i zabava kroz karnevalsku tematiku. Karnevalske igre u svojoj 3. godini održati će se tijekom maškaranih događanja gdje će se natjecati karnevalske grupe. Bogati program sastoji se od natjecanja Karnevalskih grupa, izbora za miss, nagradnih igara za posjetitelje te puno dobre karnevalske glazbe i zabave. Protekle dvije godine domaćin završnice je bio Grad Rijeka u sklopu Riječkog karnevala, međutim, unatoč odličnoj suradnji Grada Paga i spomenute agencije igre su se preselile u Pag i tako dodatno abogatile karnevalska događanja.

 7008600Ovogodišnja završnica zaista nam nudi najbolje od najboljih ekipa koje su se ikada natjecale u ovakvoj vrsti igara. Iako će se ekipe prvenstveno doći zabaviti u duhu maškara ne sumnjamo da borbenosti neće nedostajati. Ekipe su svoje "ime" stekle natjecajući se na poznatim Jadranskim igrama međutim mašarana inačica donosi nam nešto drugo. Jake snage predvodi prije svega domaćin Pag koji su aktualni viceprvaci Jadranskih igara, zatim Primošten koji su aktualni viceprvaci Karnevalskih igara ali i prvaci Jadranskih igara 2011. Dolazi ekipa Raba koja je dvostruki sudionik finala Jadranskih igara, ekipa Ploča koja je sudionik prošlogodišnjeg finala Jadranskih igara, ekipa Solina koja je aktualni hrvatski i međunarodni prvak Jadranskih igara, te nezobilazna ekipa Matulja koja je branitelj naslova Karnevalskih igara te prvi pobjednici Jadranskih igara 2010. godine. Svakako je za spomenuti da ekipa Matulja i Paga nikada u povijesti sudjelovanja na Karnevalskim i Jadranskim igrama nisu izgubile u igri potezanja konopa te će napokon će imati priliku pokazati tko je bolji. Osim njih dolaze i spretne ekipe Malinske i Rijeke, redovitih sudionika Karnevalskih igara koji svakako mogu iznenaditi.

Za pobjednički pehar ekipe će se boriti u igrama drvosječa, skakanje u vrećama, nošenju kašeta, držanju krigle te potezanju konopa. Šaroliki program u duhu maškara starta u 17.30 sati a osim završnice Karnevalskih igara za odrasle biti će tu i program za osnovnoškolce, izbor za miss, nagradne igre za posjetitelje, te puno dobre maškarane glazbe uz dobru ugostiteljsku ponudu. Sprema se velika fešta uz puno smijeha, zabave, iznenađenja i borbenosti.

Autor Miroslav Krzyk (Jadranske igre) | Foto: Martina Šalov

0
0
0
s2smodern