Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Turističke zajednice i Grada Paga i ove godine se održava tradicionalni Paški zimski karneval. Svake subote u prostorima II Magazina soli su organizirane maškarane zabave – popularni tanci, a za najmlađe Dječi maškarani tanci nedjeljom poslijepodne u Križevačkom odmaralištu.
Najzanimljivija su posljednja tri dana – od nedjelje 10. veljače do srijede 13. veljače za kada su pripremljena mnogobrojna događanja na Trgu Petra Krešimira IV.
U nedjelju, 10. veljače, paški gradonačelnik Ante Fabijanić predati će ključeve grada princu karnevala čime će započeti trodnevno karnevalsko ludovanje. Folklorna sekcija KUD-a ¨Družina¨ izvesti će Paški tanac koji je posebno zanimljiv zbog prekrasne narodne nošnje.
Ponedjeljak je tradicionalno Dječji dan u kojem će, kao glavni gost, nastupiti popularni Bojan Jambrošić te Dječji zbor ¨Vijolice¨, plesna grupa ¨Kissa¨ i folklorna skupina uz održavanje likovne radionice i nagradnih igara.
U utorak, 12. veljače na glavnom gradskom trgu članovi KUD-a ¨Družina¨ izvesti će dramu ¨Robinja¨. Kao gosti nastupiti će Gradska glazba Trogir i Trogirske mažoretkinje. Po tradiciji će se održati tombola s glavnim nagradama janjcem i sirom.
Paški karneval ne bi bio poseban da nije Paškog kola koje tradicionalno izvode članovi Gradske glazbe Pag sva tri dana karnevala.
Ispraćaj Marka, krivca za sve nevolje, njegovo spaljivanje na gradskom mostu i čitanje oporuke je u srijedu, 13. veljače.
Osim Turističke zajednice i Grada Paga, kao suorganizatori su se uključile brojne institucije i udruge: Centar za kulturu i informacije Pag, Karnevalska udruga ¨Markova kumpanija¨, Mjesni odbor Pag, OŠ ¨Jurja Dalmatinca¨, Dječji vrtić ¨Paški mališani¨, Srednja škola ¨Bartula Kašića¨, KUD ¨Družina¨ ,Gradska glazba Pag i Udruženje obrtnika grada Paga.

TZG Pag

0
0
0
s2smodern