DSC01619Na temelju uspješno organiziranih regata Tramontana Kup u Pagu posljednjih nekoliko godina i raspisanog natječaja za organizaciju Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu optimist ( flotno i ekipno) u terminu od 26.08. do 01.09.2013. godine od strane Hrvatskog jedriličarskog saveza, Jedriličarski klub Tramontana javio se na natječaj za navedeno državno prvenstvo.
Spomenuti natječaj za državno prvenstvo prepoznali smo kao odličnu priliku da u gradu Pagu organiziramo ovu veliku manifestaciju jedrenja. Prije javljanja na natječaj dobili smo obećanje o osiguranju minimalnih uvjeta u vidu logističke potpore grada Paga i Turističke zajednice grada Paga, kao i ostalih poslovnih subjekata i pojedinaca.
Na posljednjoj Sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog jedriličarskog saveza odlučeno je da organizator Otvorenog prvenstva Hrvatske u periodu od 26.08. do 01.09.2013 bude JK Tramontana, što znači da će krajem mjeseca kolovoza paška uvala biti puna bijelih jedara klase optimist iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.
Otvoreno prvenstvo Hrvatske sastoji se od dva dijela , odnosno dvije nezavisne regate. Prva regata je flotno jedrenje, u trajanju od četiri dana sa 9 jedrenja. Na temelju dosadašnje statistike, na državnim prvenstvima jedri preko 150 jedriličara iz svih klubova Hrvatske, uz sudjelovanje najmanje 30-tak stranih takmičara. Ukupan broj učesnika regate (jedriličari, treneri, suci ) je između 200 i 250. Druga regata jedri se dva dana kao ekipno prvenstvo, na kojem sudjeluje oko 15 ekipa ( jedna ekipa = 5 jedriličara ), što znači da na drugoj regati imamo oko 120 učesnika.
Paška uvala kao nova jedriličarska destinacija pokazala se do sada kao idealna, pa se nadamo da ćemo zajedničkim snagama osigurati uvjete za uspješno održavanje državnog prvenstva. U tome vidimo interes TZ Grada Paga i ostalih poslovnih subjekata da podrže organizaciju Otvorenog prvenstva Hrvatske.

0
0
0
s2smodern