Prema prijedlogu gradonačelnika Grada Paga, Ante Fabijanića, a odlukom Gradskog vijeća Grada Paga donesena je nova odluka o komunalnom doprinosu za izgradnju novih i legalizaciju postojećih objekata na području Grada Paga. Prema novoj odluci, obiteljske kuće i stambene građevine do max. 500 m2 bruto razvijene površine, s najviše 7 stambenih jedinica na područje grada Paga podijeljene su u dvije naplatne zone. U prvoj naplatnoj zoni komunalni doprinos obračunavati će se po cijeni od 16,56 kuna za 1 m3 prostora, dok će u drugoj zoni cijena iznositi svega 8,28 kuna po 1 m3 prostora (ova stavka vrijedi samo za osobe s stalnim boravištem na području grada Paga).

Osim smanjenja cijene komunalnog doprinosa pri izgradnji novih i legalizaciji bespravno sagrađenih objekata uvedeno je još nekoliko pogodnosti za građane od kojih izdvajamo:

  • prilikom uplate komunalnog doprinosa u gotovini, građani ostvaruju dodatni 10% popusta
  • građani s statusom branitelja RH, ostvaruju dodatnih 10 % popusta u skladu s Zakonom i Pravilnikom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Građani koji se bave ovčarstvom od sada svoje obore za ovce i torove mogu legalizirati po cijeni od 1 kune po 1 m3 prostora.

  • Obrtnici i poduzetnici na području grada Paga koji zapošljavanju djelatnike, ostvaruju pogodnosti popusta pri izgradnji i legalizaciji svojih objekata, pomoćnih objekata i poslovnih prostora na sljedeći način:
  • do 3 djelatnika ostvaruje se popust od 50 %
  • od 4 do 10 djelatnika ostvaruje se popust od 60%
  • 11 ili više djelatnika ostvaruje se popust od 70%

Grad Pag ovom odlukom izašao je u susret građanima sa slabijim imovinskim statusom koji od sada mogu komunalni doprinos platiti u više obročnih rata do maksimalno 24 otplatna obroka.

"S ovom odlukom smanjili smo novčano opterećenje građana prilikom rješavanja stambenog pitanja i postupka legalizacije za više od 90 %. Cilj nam je bio dodatno potaknuti sve građane grada Paga, obrtnike, poduzetnike, građane koji se bave ovčarstvom, poljoprivredom, i sl. da legaliziraju svoje bespravno sagrađene objekte. Još jednom ovim putem apeliram na sve građane da pokrenu postupak legalizacije, pa čak i onim građanima koji imaju slabija primanja, Grad Pag će izići u susret te omogućiti obročnu otplatu komunalnog doprinosa.": izjavio je gradonačelnik Grada Paga, Ante Fabijanić.

0
0
0
s2smodern