IMGP9253Od 20. do 22. ožujka 2013. godine u prostoru Gradske vijećnice u Gradu Pagu održava se radionica za srednjoškolce pod nazivom "Planska igra - Lokalna samouprava". Planska igra je nastavna metoda političkog obrazovanja koja se zasniva na simulaciji funkcioniranja i strukture političkih institucija, npr. Parlamenta ili gradskog vijeća. Planska igra koja se provodi u prostoru Gradske vijećnice Grada Paga odnosi se na upravljanje lokalnom samoupravom. Cilj ove planske igre je prije svega zainteresirati mlade za politiku i probuditi u njima želju za sudjelovanjem i razgovorom o političkim i društvenim temama. Igra najbolje uspijeva na primjeru njihova grada, jer je tu riječ o životnom prostoru mladih, koji im je već dobro poznat.
Kroz igru će mladi naučiti sve o lokalnoj samoupravi. Pronaći će odgovore na pitanja: Čime se bavi lokalna samouprava? Kako izgleda rad gradskih vijećnika i kakvi su politički odnosi u stvarnosti?

Plansku igru Lokalna samouprava, provodi Zaklada Fridrich Ebert. Zaklada već 10 godina uspješno provodi igru Lokalna samouprava u Saveznoj Republici Njemačkoj, a od 2008. godine Zaklada je počela s provedbom ove zanimljive planske igre i u Hrvatskoj.

0
0
0
s2smodern