U sklopu Županijskih dana u Gradskoj loži na Narodnom trgu u Zadru predstavljen je projekt „ Pag- srednjovjekovni grad". Članovi grupe Paška alka obučeni u srednjovjekovne odore predstavili su srednjovjekovnu tradiciju Paga kroz pučke i plemićke plesove i stare paške igre: orduju, svinjarku i šijolicu. Posjetiteljima su podijeljeni baškotini i pandešpanj, kolači koje rade časne sestre benediktinke iz samostana Sv. Margarite u Pagu, a čija receptura potječe iz srednjeg vijeka.
U atriju Kneževe palače otvorena je izložba fotografija „Pag-srednjovjekovni grad" koja se može pogledati do 18. travnja. Autor fotografija je Josip Portada.


„Projektom se promoviraju kulturne vrijednosti Paga i Zadarske županije, njihovo stavljanje u funkciju turizma, stvaranje novih i suvremenih kulturnih vrijednosti koje će biti prepoznatljive u europskim okvirima," rekla je ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš.
Kulturno događanje organizirano je u suradnji Narodnog muzeja Zadar i Centra za kulturu i informacije Pag.

 


Iz medija:
http://www.hrt.hr/index.php?id=137&tx_ttnews%5Btt_news%5D=206809&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=20964e2f8d
http://www.index.hr/lajk/poster/20714/lipa-si-lipa-andjeli-ti-slice-
http://www.cropix.hr/index.php?menuid=gallery_cropix&gid=30460
http://www.voxportal.hr/vijest/srednjovjekovni-pag-na-ulicama-zadra/29532.html
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/206925/Paani-nudili-bakotine-i-igrali-ijolicu.aspx
http://www.zadarskilist.hr/clanci/08042013/paski-plemici-i-pucani-posjetili-zadar

Centar za kulturu i informacije Pag

0
0
0
s2smodern