slikarNa temelju natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja programa korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima (obiteljskim kućama i višestambenim zgradama) objavljenog 12. prosinca 2012. godine u Narodnim novinama broj 137/12, donesena je Odlukom o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 07. ožujka 2013.g., po kojoj je prihvaćen program Grada Paga „Solarni krovovi Grada Paga". Navedenim projektom sufinancirat će se ugradnja solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode u 25 kućanstva.
Troškove opreme i ugradnje Grad Pag će sufinancirati u iznosu od 10 % odnosno maksimalno do 3.000 kuna po kućanstvu, Fond za zaštitu okoliša sufinancirat će ugradnju sa 40 % tj. maksimalno do 12.000 kuna, a preostalih 50% opravdanih troškova financirati će sami krajnji korisnici programa.
U narednim danima na službenim stranicama Grada Paga biti će objavljen i Natječaj za sufinanciranje nabave i ugradnje solarnih toplinskih kolektora za pripremu potrošne tople vode.

0
0
0
s2smodern