U sklopu programa zaštite i brige o okolišu Grada Paga nakon projekta ugradnje LED rasvjete, Grad Pag pokrenuo je novi program "Solarni krovovi Grada Paga". Novi program građanima će omogućiti dobivanje bespovratnih sredstava za ugradnju solarnih kolektora. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je program Grada Pag u kojem je predviđeno sufinanciranje 25 solarnih kolektora.

Za one građane koji se odluče na ugradnju solarnih kolektora, investicija će se vrlo brzo isplatiti osobito ako se bave uslugom iznajmljivanja apartmana i soba. Poznato je da otok Pag godišnje ima oko 3 tisuće sunčanih sati, što je izvrstan preduvjet da ugradnju kolektora i iskorištavanje energije sunca.
"Projekt smo dugo pripremali i drago mi je što smo uspjeli u natječaju kojeg je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Solarni toplinski kolektori su suvremeni, provjereni sustavi, ekološki i isplativi. Drago mi je što je upravo Grad Pag ušao u ovaj program i što će se u Pagu ostvariti takav moderan sustav kakav je prihvaćen u svijetu", izjavio je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

 

TEKST NATJEČAJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

0
0
0
s2smodern