KM 399 niceU petak, 3. i subotu, 4. svibnja 2013. godine, grad Pag biti će domaćin Krav Maga seminara samoobrane u realnim situacijama. Seminar je u potpunosti besplatan za sve polaznike, koji žele naučiti nešto više o samoobrani i ponašanju prilikom fizičkog napada. Organizatori ovog seminara samoobrane su ; Krav Maga centar Rijeka, Grad Pag i TJstudio, a pokrovitelji kompletnog seminara su Grad Pag i TZ grada Paga, također ovom prilikom zahvaljujemo se i OŠ Juraj Dalmatinac iz Paga na ustupljenoj školskoj dvorani.

 

Seminaru mogu prisustvovati osobe starije od 16 godina, bez obzira na spol. Kroz seminar polaznici će se upoznati sa raznim prijetnjama na koje mogu odgovoriti Krav Maga obranom; situacije u diskotekama i noćnim barovima, gušenja, borba na tlu, prijetnje, prijetnje oštrim predmetima, i sl.
Seminaru će uz instruktore iz Krav Maga centra Rijeka prisustvovati i petnaestak članova Krav Maga centra iz Rijeke, Zagreba i Karlovca.

Plan seminara:

Petak, 3. travnja 2013
18:00 okupljanje i prijava sudionika na gradskoj plaži u Pagu ( ispred caffe bara Azzuro 2.)
18:20 pozdravna riječ Krav Maga instruktora te predstavljanje plana seminara
18:30 predstavljanje tehnike (borba u uvjetima smanjene vidljivosti – noć, dim i sl.)
19:00 početak prvog djela seminara (borba u realnim situacijama, gušenja, ground fight, simulacija napada u diskotekama i noćnim klubovima uz flash svjetla, korištenje raznih predmeta kao oružje – pijesak, ključevi, mobitel, šminka i sl.)

Subota, 4. travnja 2013
09:30 okupljanje sudionika ispred športske dvorane OŠ Juraj Dalmatinac u Pagu te nastavak drugog djela seminara u "maloj dvorani" (moguć je upis novih polaznik, koji su bili spriječeni prethodni dan)
predviđena pauza od 1 sat – prema dogovoru sa sudionicima seminara
15:00 sati završetak seminara i pozdravna riječ instruktora

PLAKATŠto je Krav Maga?
Krav Maga je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja.
Krav Maga je nastala u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je osnovao Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyala Yanilov te vrhunski instruktori Međunarodne Krav Maga federacije (International Krav Maga Federation- IKMF). IKMF su priznale i podržale Izraelske Obrambene snage (IDF) i Sibata, a Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta.

Krav Maga je horizontalan sistem, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno, instinktivno i praktično se može upotrijebiti pod stresnim uvjetima. Jedan od važnijih komponenata Krav Mage je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke.

Krav Maga obrađuje slijedeće teme:

  • Predostrožnost, prevencija, izbjegavanje i odstupanje
  • Bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i uglovima
  • Napade i kontranapade, izvedene na sve moguće ciljeve, distance, domete, uglove i pravce, te izvedene iz svih mogućih položaja
  • Uporabu svih mogućih uobičajenih predmeta i objekata u obrambene svrhe
  • Obranu od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela
  • Oslobađanje od svih vrsta zahvata i držanja

Kompletan seminar je rađen na volonterskoj bazi, kao i cijela organizacija, a cilj nam je promicanje borilačkih sportova kod mladih i povećanje svijesti o sigurnosti u društvu osobito kod žena. Na seminar je potrebno ponijeti; tenisice, trenirku, bocu vode i dvije kratke majce.

0
0
0
s2smodern