U sklopu programa „Hotspot Croatia", u kojem Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje ukupno 1,5 milijuna kuna za postavljanje 269 besplatnih hotspot uređaja na najfrekventnijim turističkim destinacijama diljem Jadranske obale, Gradu Pagu odobreno je ukupno 24 000 tisuće kuna za postavljanje 4 nova hotspot uređaja. Za detaljnije informacije prenosimo u potpunosti tekst objavljen 29.5.2013 godine na službenim stranicama Ministarstva turizma RH.

"Prateći trendove na međunarodnom turističkom tržištu i zahtjeve suvremenih turista, Ministarstvo turizma je ove godine po prvi puta raspisalo program „Hotspot Croatia". Riječ je o programu poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama kojem je cilj, između ostalog, ojačati promociju hrvatskih odredišta i privući nove goste, a time i utjecati na podizanje ukupne konkurentnosti hrvatskog turizma.


Na natječaj je pristiglo ukupno 111 zahtjeva, od kojih je odobreno njih 75, temeljem kojih će biti uspostavljeno najmanje 269 pristupnih točaka na području cijele Hrvatske. Ministarstvo će tako kroz program, za kojeg je ukupno izdvojeno 1,5 milijuna kuna, sufinancirati u iznosu do 50 posto uspostavu hotspot lokacija, odnosno pristupnih točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički najfrekventnijim područjima poput glavnih gradskih trgova, šetališta, zatim na lokacijama u blizini autobusnih i željezničkih kolodvora, trajektnih i nautičkih luka, te javnih plaža.


U odnosu na kriterije javnog poziva, do 1. srpnja ove godine na kontinentu se očekuje uspostavljanje najmanje 25 pristupnih točaka, a na području primorskih županija njih oko 244. S obzirom na najveći udio ostvarenih turističkih noćenja tijekom prošle godine i najveći broj pristiglih zahtjeva, najviše pristupnih točaka bit će uspostavljeno u Istarskoj i Primorsko – goranskoj županiji.
Odabrane lokacije bit će označene posebnim grafičkim znakom, a svi detalji o lokacijama bit će objavljeni na web stranicama Hrvatske turističke zajednice (http://croatia.hr) i Ministarstva turizma (www.mint.hr). Na taj način će se domaći i strani turisti u bilo koje vrijeme moći informirati o lokacijama na kojima je moguće pristupiti besplatnom internetu tijekom svog boravka u Hrvatskoj.


„Za jačanje turističke konkurentnosti Hrvatske, što je naš ključni cilj, potrebno je kontinuirano pratiti trendove i potrebe današnjih turista te im se pravovremeno prilagođavati. Iz tog smo razloga ove godine pokrenuli i ovaj program, kako bismo turistima omogućili još brže i kvalitetnije snalaženje i boravak u hrvatskim odredištima. Na ovaj će način internetu, putem svojih tzv. pametnih telefona, tableta i sličnih uređaja, moći pristupiti na najfrekventnijim turističkim područjima te se informirati o našoj turističkoj ponudi" – rekao je ministar turizma Darko Lorencin.
Podsjećamo, na javni poziv su se imale mogućnosti javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a jedan od ključnih kriterija pri odabiru projekata je bio broj ostvarenih turističkih noćenja u pojedinoj destinaciji. Također, u obzir se uzimao i broj turističkih i ugostiteljskih objekata na predloženoj lokaciji.
Rezultati javnog poziva objavljeni su na web stranicama Ministarstva turizma POGLEDAJ>>>"

 

0
0
0
s2smodern