pothvat8Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag dobitnik je zahvalnice za potporu i suradnju te promicanje sustava zaštite i spašavanja u 2013. Zahvalnicu je u ime paškog DVD-a primio zapovjednik Šime Vičević u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar gdje je održana osma dodjela priznanja pripadnicima sustava zaštite i spašavanja koji su se svojom nesebičnošću i požrtvovnošću posebno istaknuli u operativnim akcijama tijekom 2013. godine.
Ovogodišnji dobitnici u akciji "Naročiti pothvat 2013." su Darko Nekić, gradonačelnik Grada Senja i Marko Rukavina, slučajni prolaznik, nagrađeni za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju u "Akciji spašavanja žene koja je automobilom sletjela u more na senjskoj rivi"; Ivo Tomaš, vozač automobila u slučajnom prolazu, za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju u ''Akciji spašavanja muškarca iz automobila koji je sletio u provaliju i zapalio se na predjelu Dubci'' te Dražen Kordej, Branko Barlović i Tomislav Brcko, sudionici treking utrke Zagorje Trek, za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju u "Akciji spašavanja žene iz automobila koji je sletio u potok Velika Horvatska u području Kumrovca".
Osim DVD-u Pag, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr.sc. Jadran Perinić uručio je zahvalnice za potporu i suradnju te promicanje sustava zaštite i spašavanja u 2013. godini dobitnicima: Hrvatskom Crvenom križu, Vatrogasnoj zajednici Osječko - baranjske županije, Speleološkoj udruzi "Pula",pomoćnici pročelnika Zadarske županije Ivki Ćorić, Snježani Mihalić Arbanas, Željku Arbanas i Hubertu Zitzenbacheru.
Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Jadran Perinić zahvalio se službama sustava zaštite i spašavanja na svim spašenim životima i pravovremenim i profesionalnim intervencijama
Izaslanik Predsjednika RH Zlatko Gareljić je istaknuo kako je odgovornost i humanost naših građana izuzetno važna, čestitavši pritom nagrađenima
Državna uprava za zaštitu i spašavanje priznanje dodjeljuje jednom godišnje pojedincu, pravnoj osobi ili skupini osoba za posebne zasluge u operativnim akcijama zaštite i spašavanja, a ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova.

FOTO: dusz.hr

0
0
0
s2smodern