IMG 6838Gradonačelnik Paga Željko Maržić uputio je ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću te njegovom zamjeniku Zdenku Antešiću pismo u kojem izražava nezadovoljstvo zbog mogućnosti zatvaranja ispostave u Pagu.
"Prema dostupnim informacijama, kapetan Lučke ispostave Pag dobio je rješenje za odlaskom u mirovinu s danom 31. prosinca 2013. godine. Prema razgovorima s lučkom kapetanijom Zadar te s Vašim ministarstvom, ne planira se u skorije vrijeme raspisivanje natječaja za zamjenu dosadašnjeg lučkog kapetana već se razmatra mogućnost zatvaranja ispostave.


Ovim dopisom iskazujemo svoje nezadovoljstvo s mogućnosti zatvaranje ispostave držeći da se u ovom slučaju ne radi o novom zapošljavanju nego o zamjeni djelatnika. Također napominjemo da postoji mogućnost raspoređivanja adekvatne osobe iz Državne uprave koja bi udovoljavala uvjetima za obavljanje poslova lučkog kapetana i koja ima prebivalište na području Grada Paga.
Prema podacima iz Lučke ispostave Pag tijekom 2013. godine registrirano je dvije tisuće brodica za osnovne potrebe, 125 brodica za gospodarske svrhe s oko deset tisuća putnika. Možda brojke nisu velike u usporedbi s većim gradovima, ali udaljenost Zadra te činjenica da Grad Pag očekuje i stvara preduvjete za osnivanjem Lučke uprave Pag, zatvaranjem ove ispostave učinila bi se nenadoknadiva šteta Pagu i njegovim žiteljima.", stoji u dopisu upućenom ministru Hajdaš Dončiću.

 

0
0
0
s2smodern