dario graso robert fazekas tibor radicDogradonačelnik Paga Dario Grašo, paške čipkarice i članice ženske klape "Peružini" boravili su u susjednoj Mađarskoj u posjeti prijateljskom gradu Szigetvaru i Pečuhu. U Hrvatskom klubu "Augusta Šenoe" u Pečuhu priređena je izložba paške čipke koju je prigodnim riječima otvorio Mišo Hepp, predsjednik Hrvatske državne samouprave.
U Pečuškoj katedrali održana je sveta misa koju je predvodio osječko-đakovački nadbiskup dr. Đuro Hranjić, a nakon toga su zapjevali Ženski pjevački zbor "Augusta Šenoe" i ženska klapa "Peružini".
Zamjenik gradonačelnika Szigetvara Robert Fazekas upriličio je službeno primanje za goste iz Paga "Posebno nam je drago što je bila nazočna konzulica RH Ružica Ivanković. Pozvali smo naše prijatelje u posjet Pagu prigodom obilježavanja Dana Grada te dogovorili suradnju vezanu uz projekte gradske uprave, zatim na planu kulture posebice Gradske glazbe Pag i njihovog Puhačkog orkestra te zborova.", rekao je Dario Grašo.
Valja podsjetiti da je ovu već dugogodišnju suradnju između Paga i Szigetvara potaknuo Tibor Radić, direktor "Zavičaja", odmarališta Hrvata iz Mađarske u Vlašićima.

miso hepp dario graso peruzinkeperuzinke u katedrali

0
0
0
s2smodern