Novosti & Aktualnosti
- Detalji
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je Gradu Pagu sufinanciranje u iznosu od 47.300,00 € za projekt "Dom kulture u Pagu – IV. faza", u sklopu Programa razvoja otoka za 2025. godinu.
- Detalji
U petak, 2. svibnja 2025. godine, stara riva ispred I Magazina soli u Pagu pretvorila se u središte otočne kreativnosti, okusa i mirisa. U sklopu manifestacije "Pag na meniju – Pa(G)astro dani", održan je sajam “Najboje od Paga”, koji je okupio brojne izlagače i predstavio bogatstvo autentičnih proizvoda otoka Paga. Posjetitelji su imali priliku razgledati i kupiti razne otočne proizvode – od paškog sira, soli, likera i prirodne kozmetike, do ručno rađenih suvenira, čipke, umjetničkih djela i proizvoda školskih zadruga.
- Detalji
S ponosom najavljujemo svečanost kojom će se obilježiti 30. obljetnica Čipkarske škole koju organizira Srednja škola Bartula Kašića Pag – jedinstvena škola u Republici Hrvatskoj koja već tri desetljeća institucionalno poučava umijeće paškog čipkarstva.
- Detalji
U sklopu manifestacije “Pag na meniju – Pa(G)astro dani” na Trgu Petra Krešimira IV održan je kulinarski program “Šalša iz srca Podravke”. Glavni gradski trg bio je ispunjen mirisima tradicionalne šalše, pripremljene uživo u suradnji s renomiranim kuharima i tvrtkom Podravka, dok je glazbenu kulisu osigurala dalmatinska klapa Trio Sol. Brojni posjetitelji imali su priliku uživati u ovom jedinstvenom spoju kulinarstva, glazbe i tradicije, koji je spojio Podravinu i Dalmaciju u jedinstvenom gastronomskom doživljaju u srcu Paga.
- Detalji
- OBAVIJEST O PRIJAVI ZA UPIS U DJEČJI VRTIĆ PAŠKI MALIŠANI, MATIČNI I PODRUČNI ODJEL, ZA PEDAGOŠKU GODINU 2025./2026. - pogledaj dokument
- Odluka Upravnog vijeća o prijavi za upise djece u Vrtiću 2025_2026 - pogledaj dokument
- ZAHTJEV ZA UPIS DJETETA U DJEČJI VRTIĆ PAŠKI MALIŠANI - pogledaj dokument
- Zahtjev za nastavak korištenja usluga vrića - pogledaj dokument
- Detalji
U sklopu programa Pag na meniju, u prostoru I Magazina soli, održana je promocija projekta „Na kraju posoli s malo cukra“ – događanje koje je spojilo slastice, tradiciju i kreativnost mladih generacija. Na mjestu gdje tradicija živi u svakom kamenu i svakom zrnu soli, posjetitelji su uživali u slasticama koje pričaju priču o bogatoj kulturnoj i gastronomskoj baštini otoka Paga. Projekt je rezultat suradnje Srednje škole Bartula Kašića iz Paga i Prirodoslovno-grafičke škole iz Zadra, uz podršku niza lokalnih partnera.
- Detalji
U Pagu je svečano obilježena velika i ponosna obljetnica – 90 godina neprekidnog djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag. Bila je to prilika za podsjećanje na bogatu povijest, ali i za iskazivanje zahvalnosti svim generacijama vatrogasaca koji su kroz desetljeća štitili i služili zajednici.
- Detalji
U sklopu manifestacije Pag na meniju, u petak, 2. svibnja s početkom u 11.00h na Trgu Petra Krešimira IV održat će se događanje „Šalša iz srca Podravke“ na kojoj će promotor Podravke i chef Dražen Đurišević kuhati i podijeliti posjetiteljima i žiteljima grada Paga paštu sa šalšom uz dodatak poznatog ribanog paškog sira.
- Detalji
Kaloka Pag Lamb festivalom na najljepši način je završena je ovogodišnja manifestacija Pag na meniju u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga.
Za ovo prvo izdanje Kaloke može se reći da je više nego uspješno jer je oko 170 kg paške janjetine planulo u dva sata. Na staroj rivi okupio se veliki broj posjetitelja koji su željeli kušati ovu nadaleko poznatu namirnicu koju su pripremali restoran Na Tale, SŠ Bartula Kašića, Zrno soli iz Splita, Wine & Cheese Bar Trapula, zatim chef i promotor Podravke d.d. Dražen Đurišević , a poseban gost bio je poznati chef Ivan Pažanin dok se za koktele pobrinuo Porta Salina & Bamboo.
- Detalji
Grad Pag poziva građane, hodočasnike i posjetitelje na svečanu proslavu sv. Trna u Pagu koja će se održati u nedjelju, 4. svibnja 2025. godine s početkom u 18:00 sati, u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja u Pagu. Misno slavlje i procesiju predvodit će o. Louis-Marie Couillaud OSB, monah opatije Saint-Pierre de Solesmes iz Francuske.
- Detalji
Grad Pag i ove je godine s ponosom obilježio proslavu Svetog Trna, duboko ukorijenjen u duhovnu i kulturnu baštinu grada. U svečanoj procesiji i misnom slavlju, koje je predvodio o. Louis-Marie Couillaud, OSB, iz znamenite francuske opatije Saint-Pierre de Solesmes, sudjelovalo je mnoštvo vjernika i gostiju, a među brojnim hodočasnicima bila je i ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.
- Detalji
Turistička zajednica Grada Paga najavljuje novo izdanje gastro manifestacije Pag na meniju koja se već uobičajeno održava za prvosvibanjske blagdane kada se očekuje veći broj posjetitelja i čime započinje nova turistička sezona. Ovogodišnji Pag na meniju održava se od 1. do 3. svibnja 2025. pod motom „Okusi koji pričaju paške priče“ i donose bogat trodnevni program koji slavi otočnu autohtonu gastronomiju u jedinstvenom doživljaju Paga – grada soli, sira, janjetine, kamena i pjesme.