Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Paga: gradonačelnik, ANTE FABIJANIĆ
 email [email protected]
-----------------------------------------------------------------------------------
Kontakt telefon:od 10,00-15,00 sati
na tel broj 385 (0)23 600 830
-----------------------------------------------------------------------------------
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE | KORONAVIRUS.HR
-----------------------------------------------------------------------------------

Na administrativnom području Grada Paga trenutno nema pozitivnih niti zaraženih osoba od koronavirusa COVID-19. Također, nema evidentiranih osoba koje se nalaze u samoizolaciji.
Povodom početka školske godine, 7. rujna 2020. godine, predstavnici Stožera Civilne zaštite Grada Paga obišli su Osnovnu školu "Juraj Dalmatinac", Srednju školu "Bartul Kašić" i dječji vrtić "Paški mališani".


Sve odgojno-obrazovne institucije pridržavaju se propisanih mjera te su početak nove školske godine dočekali spremni uz kompletnu tehničku pripremu na terenu, edukaciju polaznika i dovoljne količine dezinficijensa i zaštitnih maskica.
Utvrđeno je da se propisno provode mjere te da se pridržavaju donesenih preporuka/uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

  • Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.;
  • Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika

Stožer Civilne zaštite Grada Paga nastaviti će tjedno provoditi nadzor svih odgojno-obrazovnih ustanova na području grada Paga, što uključuje i područne škole u mjestima Dinjiška i Vlašići. Prilikom nadzora nije zabilježeno niti jedno odstupanje od mjera, preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali je zamijećen izuzetan angažman djelatnika u njihovoj provedbi što je za svaku pohvalu. Samo odgovornim ponašanjem, svatko od nas, svojim doprinosom, može i mora pomoći u suzbijanju pandemije COVID-19.