Predsjednik Stožera civilne zaštite Grada Paga: gradonačelnik, ANTE FABIJANIĆ
 email [email protected]
-----------------------------------------------------------------------------------
Kontakt telefon:od 10,00-15,00 sati
na tel broj 385 (0)23 600 830
-----------------------------------------------------------------------------------
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE | KORONAVIRUS.HR
-----------------------------------------------------------------------------------

Stožer Civilne zaštite Grada Paga u skladu s Odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, a imajući u vidu izuzetno povoljnu epidemiološku sliku na području Grada Paga i postignute izvrsne turističke rezultate donio je preporuku da se ovogodišnja manifestacija Paški ljetni karneval 2021. godine obilježi na način da se dugogodišnja tradicija nastavi, ali da se pritom povede osobita briga o sigurnosti svih naših građana i gostiju koji se trenutno nalaze na području grada Paga s ciljem održavanja što stabilnije epidemiološke situacije i produženje turističke sezone na što duži period.

 

Kako bi se tradicija nastavila, postignut je dogovor na sastanku održanom u utorak 27. srpnja 2021. godine s nadležnim institucijama i predstavnicima karnevalista da se organizira Karnevalski izlet na brodu Elizabet. Preporuka Stožera je, iako je kapacitet broda 200 putnika, ukrcavanje maksimalno 100 putnika isključivo s važećim Covid putovnicama.  Program karnevala odvijati će se na moru kako bi se izbjeglo dodatno ukrcavanje i miješanje ljudi.

Molimo sve ljubitelje karnevala da se pridržavaju preporuka Stožera i svojim savjesnim ponašanjem ne ugroze nastavak ovakvih sjajnih epidemioloških rezultata i izvrsne turističke sezone na području grada Paga.