Godinu 2010.  Grad Pag proglasio je godinom PAŠKE ČIPKE. U sklopu toga u vremenu od 18. lipnja – 23. lipnja 2010. godine po prvi puta organizira se «Međunarodni festival čipke». Velik poticaj za organizaciju ovog festivala je uvrštenje paške čipke na UNESCO –listu svjetske kulturne baštine. Festival ima punu podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ministarstva turizma Republike Hrvatske, predstavnika svjetske i naše kulturne baštine te pokroviteljstvo Austrijskog veleposlanstva. Posebne vrijednosti Festivala biti će i  likovni, literarni i mnogi drugi konkretni radovi na temu paške čipke, kako onih nastalih u dječjem vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi, na redovitom satu ili u okviru izvannastavne aktivnosti (dječjim radionicama) tako i svih drugih zainteresiranih osoba koje žele pokazati što na tu temu znaju učiniti (u alternativnim materijalima kao što su: keramika, kamen, bakrorez, staklo, glina, svila i sl.).
Kako očekujemo velik odaziv na Natječaj, molimo Vas da nam radove sa imenima i adresom sudionika dostavite na slijedeću adresu:

Centar za kulturu i informacije Pag

«Međunarodni festival čipke»
(za radove na temu paške čipke)
Ulica od špitala 1, 23250 Pag

Radove treba poslati do 21. svibnja 2010. godine.

Prispjele radove prosuđivati će i vrednovati Komisija za pripremu radionica i galerija za prezentaciju radova na temu «paška čipka», na temelju osjetilnih i stvaralačkih mogućnosti te postignutoj razini originalnosti, izražajnosti i tehničkoj izvedbi.
Prispjeli radovi biti će izloženi na Međunarodnom festivalu., stoji u dpisu kojeg je potpisao Josip Tičić, predsjednik Komisije za pripremu radionica.

Natječaj za radove u svim tehnikama na temu Paška čipka

POGLEDAJ DOKUMENT>>>>

0
0
0
s2smodern