sir 16 manjaMinistar poljoprivrede Tihomir Jakovina je u sklopu cjelodnevnog boravka na otoku Pagu posjetio "Solanu Pag" d.d. i "Pašku siranu" d.d.
Zlatna Koritnik, direktor "Solane Pag" i Bogdan Želehovski, direktor proizvodnje dočekali su ministra Jakovinu i upoznali ga s proizvodnjom soli u ovoj najstarijoj i najvećoj hrvatskoj solani
Bogdan Želehovski upoznao je ministra Jakovinu s činjenicom da je u planu pokretanje postupak za zaštitu izvrsnosti za pašku sol i to na nacionalnoj razini i na razini EU te izrazio nadu da će slijedeće godine paška sol biti zaštićena na obje razine.
U "Paškoj sirani" ministra Jakovinu i njegovu pomoćnicu Dubravku Hajduković dočekali su Ante Oštarić, predsjednik Uprave, članovi Uprave Matilda Radić i Damir Pernar, zatim Martina Pernar, voditeljica marketinga, Ana Fabijanić, pomoćnica člana Uprave i Nenad Škoda, rukovoditelj proizvodnog pogona.
Ante Oštarić upoznao je ministra Jakovinu s ovogodišnjom proizvodnjom paškog sira i naveo kako je ova sezona lošija od prošlogodišnje za oko 7%, ali će , usprkos tome, zadovoljiti svoje kupce i nitko neće ostati bez ove prvoklasne, svjetski poznate delicije. Matilda Radić je kazala kako je u planu da sirana obnovi svoju staru farmu za mužnju mlijeka uz naravno novu, suvremenu tehnologiju.

sir 19manja

sol 6 manja

sol 8manja

sir 16 manja

0
0
0
s2smodern