U petak je u Pagu boravilo pedesetak predstavnika diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj – sudionika Gospodarskog foruma koji su se u šetnji Pagom upoznali s kulturnom baštinom i bogatom poviješću grada Paga.

Uz stručnog vodiča obišli su Trg Petra Krešimira IV na kojem su ih dočekali članovi KUD-a Družina, zatim Galeriju paške čipke i benediktinski samostan sv. Margarite gdje ih je dočekala časna sestra Benedikta koja ih je upoznala s poviješću samostana. U Kneževom dvoru gradonačelnik Paga Željko Maržić uručio je prigodne poklone uvaženim gostima.
Na Gospodarskom forumu na kojem su, osim predstavnika diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj, sudjelovali gospodarstvenici s cijelog otoka i predstavnici jedinica lokalnih samouprava na otoku Pagu, prikazana je i prezentacija grada Paga.
U sklopu prezentacije sudionici Gospodarskog foruma upoznali su se s turističkim i gospodarskim potencijalom grada Paga - turističkim zonama i gospodarskom zonom kao i infrastrukturnim projektima koji su u tijeku - velika ulaganja u vodoopskrbu, kanalizaciju, sanaciju odlagališta smeća te prezentaciju rekonstrukcije i prenemjenu prva tri magazina soli, izgradnju dječjeg vrtića, projekt izgradnje nove srednje škole i rekonstrukciju osnovne škole.

 

0
0
0
s2smodern