Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović završila je svoj posjet otocima Zadarske županije u gradu Pagu iako je istog dana bila na inauguraciji predsjednika Hashima Thaçija na Kosovu.
Predsjednicu su na gradskom mostu dočekali gradonačelnik Paga Željko Maržić, predsjednik Gradskog vijeća Edo Komadina, yamjenik gradonačelnika Dario Graš i gradski vijećnici, a na glavnom gradskom trgu s oduševljenjem su je pozdravili brojni građani Paga.
Dječji zbor Vijolice dočekao je s pjesmom, a članovi KUD-a Družina otplesali su tanac.
Nakon toga predsjednica je u pratnji gradonačelnika Maržića i Katice Vidolin, učiteljice paške čipke Čipkarske škole pri SŠ Bartula Kašića obišla Galeriju paške čipke i ostala zadivljena jedinstvenom rukotvorinom, nematerijalnom kulturnom baštinom zaštićenom pri UNESCO-u koja se šije samo u gradu Pagu.
Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je nazočne građane i rekla da će uskoro posjetiti grad Pag i popričati s građanima kako bi u neposrednom kontaktu saznala njihove probleme.
" Članovi diplomatskog zbora oduševljeni su ljepotom Paga. Naši otoci su lijepi za život, ali im trebaju bolji preduvjeti za razvoj. ", rekla je predsjednica.
Gradonačelnik Paga Željko Maržić ispratio je Kolindu Grabar Kitarović sa savjetnicima iz Zadarske županije na putu prema Zagrebu i zahvalio joj što je prihvatila pokroviteljstvo nad 7. Međunarodnim festivalom čipke koji se održava 17., 18. i 19. lipnja u Pagu te je pozvao da i osobnom nazočnošću uveliča ovu manifestaciju.

0
0
0
s2smodern