Tokom jučerašnjeg dana obilježen je 759. rođendan Grada Križevaca, prijateljskog grada Grada Paga.

Obilježavanje rođendana započelo je u prijepodnevnim satima na glavnom gradskom groblju gdje su predstavnici Grada položili vijence i zapalili svijeće. S početkom u 11:00 sati, u Hrvatskom domu, započela je svečana sjednica na kojoj su se okupili brojni uzvanici, političari te ljudi iz kulturnog i gospodarskog života grada. Svečanu sjednicu otvorio je te prisutne goste pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Roko Bašića nakon njega i gradonačelnik Branko Hrg koji se u govoru osvrnuo na postignuća u gospodarstvu i društvenim djelatnostima u proteklih godinu dana, te istaknuo izgradnju Srednje škole Ivana Seljanca i tvornice talijanskoga MEP-a i križevačkoga Strojometala kao i sklopljene vrijedne ugovore kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi.

Na sjednici su bili prisutni i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva mr.sc.Božidar Pankretić, državni tajnici Tihana Kraljić i Josip Kraljičković, biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslav Huzjak, saborski zastupnik Stjepan Milinković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, dogradonačelnik Grada Paga Tino Herenda te mnogobrojni drugi gradonačelnici, načelnici općina i gosti iz Čitluka.

Ovom prigodom gradonačelnik Branko Hrg i predsjednik Gradskog vijeća Roko Bašić dodijelili su javna priznanja povjesničarki Tereziji Horvat, župniku Krešimiru Žiniću i Športsko ribolovnom klubu Križevci. Priznanja Grada Križevaca dobili su ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Marija Prodan, zdravstvena djelatnica Nena Prosinečki, Đuro Škvorc za doprinos istraživanju povijesti križevačkog kraja i izgradnju spomen obilježja Perivoja ratnika te Lovačko društvo sveti Hubert i DVD Majurec a zahvalnice Grada dodijeljene su za dugogodišnje iznimno uspješno djelovanje i organiziranje kazališnog života u Križevcima redatelju Borisu Čataju te za osobiti doprinos dobrotvornim i društvenim aktivnostima bivšoj predsjednici Udruženja obrtnika Grada Ani Đurinić.

0
0
0
s2smodern