Od strane gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića na adresu Jutarnjeg lista poslan je demant članka, objavljenog 28.travnja 2011.godine, kojim se traži ispravak netočno objavljenih informacija koje grubo vrijeđaju gradonačelnika osobno i nanose štetu gradu kojeg zastupa.

Sadržaj poslanog demanta objavljujemo u cijelosti.

 

Poštovani,

U «Jutarnjem listu» od 28. travnja 2011. godine na strani 10-11 objavljena je lista Hrvatskog Forbesa –« 10 gradova koji su posudili najviše novca». Temeljem navedene liste Grad Pag smješten je na sedmom mjestu sa udjelom prihoda iz kredita u 2009. godini od 63,24 %. Takve tvrdnje su neutemeljene i nemaju veze sa stvarnim stanjem, te se temeljem članka 40. Zakona o medijima (NN 59/04) podnosi slijedeći demant.

Jedino kreditno zaduženje koje Grad Pag ima je iz 2003. godine i to za izgradnju kanalizacijskog sustava Grada Paga. Ovo zaduženje izvršeno je u skladu sa zakonom i uz suglasnost Vade RH.

Ovakvo prozivanje poimenično Gradonačelnika, stranke i grada je neutemeljeno i neprovjereno. Ovo iz razloga što gradonačelnik Grada Paga od stupanja na dužnost do danas nije preuzeo nikakvo kreditno zaduženje.

Stoga, ne znamo iz kojih razloga i sa kojom svrhom su objavljeni ovakvi podatci koji grubo vrijeđaju gradonačelnika osobno i nanose štetu gradu kojeg zastupa.

S poštovanjem.


Gradonačelnik

Ante Fabijanić

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern