PAF zadnji koncert 3 black white 300dpi

PagArtFestival ostvario je još jednu novost - Večer sakralne glazbe održana 13. kolovoza u crkvi uznesenja bl.d. Marije-Katedrali u Pagu, prvi je koncert ovakvog tipa programa u 20 godina festivala. Ovim koncertom predstavljene su Tea Kulaš, prva Zadranka s diplomom orgulja, i mlada sopranistica Antonia Dunjko. Njihov prvi zajednički projekt izazvao je veliko zanimanje te je Katedrala bila puna oduševljene publike među kojom se isticala grupa Orkestra bambusovih flauta. Naime, nakon uspješnih koncerata u Zadru, Lunu i Pagu nekoliko dana ranije, glazbenici-prvi registrirani kineski turisti u Pagu, zadržali su se nekoliko dana razgledavajući i upoznavajući Pag i njegove sadržaje.


Posljednji koncert PAF-a 17. kolovoza u crkvi sv. Frane u Pagu protekao je jednako uspješno. Francuski pijanist Nicolas Bourdoncle uspio je privući velik broj poklonika ozbiljne glazbe, i zadržati pažnju kroz svih 12 Transcendendentalnih etida F. Liszta koje spadaju u sam vrh klavirske literature te traže veliku koncentraciju. Unatoč neopisivoj vrućini, duševljena publika tražila je dodatak.
PagArtFestival kreće u svoje treće desetljeće s planom zadržavanja kvalitete i ozbiljnosti i istraživanja novih prostora i mogućnosti.

0
0
0
s2smodern