vrana2018 1

Udruga Paška alka sudjelovala je proteklog vikenda u manifestaciji Dani Vitezova vranskih koja se održala u Vrani i Pakoštanima.
Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Općinom Pakoštanje i TZO Pakoštane organiziraju već 12. godinu manifestaciju Dani Vitezova vranskih. Manifestacijom se oživljava burna povijest zaleđa općine Pakoštane prezentacijom viteških bitaka i srednjovjekovnog načina života. Na Danima vitezova vranskih sudjeluje više od 450 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te oko 30.000 posjetitelja.

 U petak i subotu, podno Maškovića hana u Vrani, bili su podignuti viteški tabori, održan je srednjovjekovni sajam, te su uprizorene srednjovjekovne bitke. Nedavno obnovljeni Maškovića han poznat je kao najzapadniji je spomenik osmanlijske arhitekture u Europi iz 17. Stoljeća, te po vitezovima templarima i vranskim priorima.
U nedjelju se manifestacija nastavila u u Pakoštanima gdje je održana noćna pomorska bitka. Pomorska bitka je scenski spektakli u kojem sudjeluju drveni brodovi, leuti, brodovi s latinskim jedrom. Pobjedom kršćanske vojske nad Turcima završeno ovo trodnevno srednjovjekovno događanje.

vrana 2018 2

vrana 2018 4

vrana 2018 3

0
0
0
s2smodern