PAG VESLANJE 6

U Pagu će 22. i 23. rujna 2018. godine biti veslački vikend u sklopu kojeg će se prvog dana održati finale veslačkog kupa Hrvatske 2018., a dan nakon toga 23. rujna 1.Međunarodna regata Osmerci Zrće - Pag 2018.
U finalu veslačkog kupa Hrvatske sudjelovati će gotovo svi najbolji veslači iz hrvatskih klubova koji će se, prema očekivanju organizatora, odazvati i na regatu osmeraca u nedjelju.


Prema riječima Branka Markote, dopredsjednika Veslačkog kluba Pag, očekuje se dolazak veterana veslača kao i predstavnika sveučilišta u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Markota je također naveo da je dolazak načelno potvrdila ekipa Slovenskog osmerca koji već godinama dolaze u grad Pag na zimske pripreme čime bi se ostvario međunarodni karakter regate Nije nemoguće da će i neki veslači iz našeg susjedstva (Austrija, Mađarska i Italija) već ove godine poslati svoje ekipe. Točan broj sudionika znati će se nakon zatvaranja prijavnog roka koji će bit 19. ili 20. rujna 2018. , ali se u konačnici procjenjuje dolazak oko 100 sudionika što bi bila brojka s kojom bi organizatori bili zadovoljni za prvu godinu regate.
Po objavi Poziva na regatu Savez će ovu regatu uvrstiti u nacionalni kalendar regata te ju kao takvu i prijaviti Svjetskoj veslačkoj federaciju kako bi ju i oni momentalno uvrstili u kalendar svjetskih natjecanja te obavijestili sve svjetske veslače o našoj regati i pozvali sve zainteresirane na sudjelovanje.
Upravo ovakve zajedničke manifestacije su idealne za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslačkog svijeta koja će donijeti još jednu atraktivnu manifestaciju na kraju ljetne sezone.
Tradicionalne veslačke regate ovog tipa su u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Americi sportski, kulturni, turistički i statusni događaj prve kategorije te poradi broja prijavljenih sudionika traju i do 7 dana.
Veslački vikend u Pagu održat će se u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza Hrvatske i Veslačkog kluba Pag, a pod pokroviteljstvom Gradova Pag i Novalja i Turističkih zajednica gradova Paga i Novalje.

Autor fotografija Elvis Šmit

RUTA-ZRCE-PAG
PAG-VESLANJE-6
PAG-VESLANJE-4
PAG-VESLANJE-2
PAG-VESLANJE-1
LOGO-REGATE

0
0
0
s2smodern