kozar 2

Delegacija Grada Paga koju su činili gradonačelnik Ante Fabijanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga Domagoj Vičević i vijećnik Ante Čemeljić prethodnog vikenda prisustvovali su svečanoj sjednici Gradskog vijeća prijateljskog Grada Kozarmisleny u Mađarskoj. Predstavnici Grada Paga odazvali su se i pozivu gradonačelnika prijateljskog Grada Szigetwara te su sudjelovali u programu obilježavanja Dana Zrinskih.

 

Uz protokolarni dio, delegacija je sudjelovala i na partnerskom sastanku u Szigetwaru na kojemu su sudjelovali župan Baranjske pokrajine Zoltan Mađaras sa svojim suradnicima, ambasador Republike Hrvatske u Mađarskoj Mladen Andrlić sa svojim suradnicima, konzul Republike Hrvatske u Pečuhu Drago Horvat, direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj Ivana Herceg sa svojim suradnicima, te delegacija Grada Čakovca.

Između ostalog, na sastanku je inicirana prezentacija Grada Paga u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Budimpešti za sve predstavnike stranih veleposlanstava u Mađarskoj koja bi se trebala održati u siječnju 2019. godine, a bit će povezana s obilježavanjem dvadeset i sedam godina priznanja neovisnosti Republike Hrvatske 15. siječnja. Osim prezentacije paške čipke, Grad Pag bi prezentirao svoju gastronomsku ponudu uz neizostavnu pašku janjetinu i paški sir.

20180909 121635

kozar 4

kozar1

0
0
0
s2smodern