Galerija Pag

Državna tajnica Ministarstva turizma RH Sandra Herman boravila je u posjeti gradu Pagu gdje se upoznala s provođenjem projekta Pag Outdoor kojeg je sufinanciralo nadležno ministarstvo sa 150.000,00 kn u sklopu projekta udruženih turističkih zajednica.


Državna tajnica je sudjelovala na hiking turi Noć punog mjeseca zajedno sa četrdesetak hodača koje je predvodio licencirani vodič Alan Crljenko.
„Zaista sam oduševljena ovim programom jer to je ono što ministarstvo i traži od turističkih zajednica – stvaranje novog turističkog proizvoda. Pag je prepoznao mogućnosti ovog razvoja jer raspolaže s više nego atraktivnim područjem golog kamena, nestvarne prirode i fantastičnih pejzaža koji zaustavljaju dah. To se pokazalo kao pravi potez u ovo vrijeme COVID-a u kojem naši posjetitelji traže upravo ovakve sadržaje. Uživala sam u ovoj Noći punog mjeseca jer je riječ o pravom doživljaju za sve posjetitelje. Ministarstvo će i dalje podupirati ovakve atraktivne programe i sve pohvale TZ Grada Paga za provedbu ovakvog programa.“, rekla je državna tajnica Herman.
Direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić upoznala je gošću s ovogodišnjim programom Pag Outdoor Summer na području grada Paga gdje je organizirano dvadesetak vođenja u srpnju i kolovozu u različitim sportskim aktivnostima.
„TZ Grada Paga je uložila znatna financijska sredstva u trasiranje i obilježavanje staza kao i za financiranje naših vodiča za ture koje su bile besplatne za posjetitelje budući nam je primarni cilj bila promocija naših aktivnosti. Kao najzanimljivija se pokazala hiking tura na području kojeg smo nazvali Druga strana mjeseca na koje se odazvao zaista neočekivano veliki broj posjetitelja koji su bili prezadovoljni načinom vođenja i organizacijom te su svoje dojmove podijelili putem društvenih mreža. Već sada imamo mnoštvo novih ideja za slijedeću godinu što znači da će ponuda u slijedećoj godini biti još bogatija i privlačnija.“, kazala je Vesna Karavanić.
Državna tajnica je posjetila Benediktinski samostan sv. Margarite gdje se upoznala s izvedbenim projektom uređenja samostana koji bi bio temelj razvoja vjerskog turizma za kojeg grad Pag ima izvanredne preduvjete i koji bi omogućio produženje turističke sezone.
Dogovoren je sastanak na ovu temu početkom rujna u Ministarstvu turizma RH kako bi se čim prije krenulo u osiguranje financijskih sredstava za realizaciju ovog projekta. Državna tajnica je posjetila Galeriju paške čipke te konobu „Bodulo“ vezano za realizaciju projekta „Pag na meniju“.

Autor fotografija Pag Outdoor: Fran Bukša

Pag-svi-hiking
No-punog-mjeseca
Hiking-Pag
Bodulo-Pag
Galerija-Pag

0
0
0
s2smodern