paški

Paški mališani su ovog tjedna upoznali Gospodina Otpadića i naučili koja je razlika između otpada i smeća, kako kvalitetno i pravilno razvrstavati otpad te u koju boju spremnika treba odložiti koju vrstu otpada. Za kraj druženja, edukatorice Mirta Matić iz Eko Zadra i Marina Fabijanić iz Čistoće Pag, podijelile su djeci prigodne poklone od recikliranih materijala te edukativnu slikovnicu o kompostiranju.


„Dječji vrtić „Paški mališani“ uvijek rado sudjeluje u eko akcijama kojima se potiče ukazivanje na važnost ekologije i pravilnog postupanja s otpadom. Radionicama dodatno obogaćujemo vlastiti program eko edukacija,“ izjavila je Ljubica Fabijanić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Paški mališani“.
S ovom radionicom Čistoća Pag d.o.o. u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Paga započinje kampanju pod nazivom „ZA ČISTI PAG“ koja će se provoditi putem ovakvih radionica kroz naš obrazovni sustav, posjeta reciklažnom dvorištu, edukacija na temu pravilnog razvrstavanja otpada kao i organiziranjem eko akcija.
„Čuvanje našeg okoliša i pravilno postupanje s otpadom svima bi nam trebao biti prioritet. Smatramo da je najvažnije početi od najmlađih. Želja nam je podignuti svijesti o utjecaju otpada na okoliš lokalne i šire zajednice, pravilno postupanje sa otpadom, smanjenje onečišćenja okoliša kako bi naš grad bio što čišći. Radujemo se narednim druženjima!“, izjavila je Marina Fabijanić, edukatorica Čistoće Pag i zahvalila svim dionicima projekta.

Radionica je održana u organizaciji Čistoće Pag d.o.o. i tvrtke za gospodarenje otpadom Zadarske županije – Eko Zadar

paški mališani

0
0
0
s2smodern