sol555

Obilazak polja soli novi je projekt Solane Pag koji će obogatiti turističku ponudu grada Paga, a posjetiteljima pružiti nezaboravno iskustvo branja soli kao i informacije o proizvodnji 'bijelog zlata' koje je u prošlosti prehranilo mnoge generacije pažana. Na ovaj način, paška sol će vratiti značaj kojeg je imala u povijesti grada Paga i njegovih stanovnika.Tako Solana Pag d.d. organizira besplatan obilazak solanskih polja uz stručno vodstvo pod čarobnim nazivom „Jutra u poljima Solane Pag“ i to svakim radnim danomu vremenu od 7 do 10 sati, počevši od utorka 12. srpnja 2022. godine.

Svi zainteresirani posjetitelji mogu se prijaviti za besplatan organizirani obilazak i branje cvijeta soli, a posebna zanimljivost je i to kako će oni koji to požele moći ubrani cvijet soli, uz simboličnu naknadu za staklenku, ponijeti sa sobom kao uspomenu na proživljeno jutro u poljima solane.

Obilazak traje 60 minuta, a broj posjetitelja je ograničen pa je obvezna prethodna najava isključivo putem maila: [email protected]. U mailu je potrebno naznačiti željeni datum i termin obilaska u 7, 8 ili 9 sati, ime i prezime, te broj osoba u pratnji.

Novost u ponudi Solane Pag d.d. je i novootvorena BUTIGA SOLI na lokaciji Solane Pag u kojoj će posjetitelji sve proizvode naše najveće solane moći nabaviti radnim danom u vremenu od 8 do 15 sati.

Projekt „Jutra u poljima soli solane Pag” provodi se u suradnji sa Udrugom poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“ čiju oznaku nosi i paška sol. Solana Pag je ovim potezom napravila veliki korak u uključenje u turističku ponudu grada Paga što će nesumnjivo izazvati veliko zanimanje posjetitelja Paga koji su do sada mogli samo iz daljine promatrati solanska polja.

O Solani Pag:
Solana Pag d.d. je najveći proizvođač morske soli u Hrvatskoj. Svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli na otoku Pagu. Sol proizvedena u Solani Pag sadrži niz minerala od kojih je većina nužna za ljudsko zdravlje, a modernim postrojenjima provodi se njezino jodiranje, zbog čega je nezaobilazni dio svake zdrave prehrane. Najveći dio proizvodnje Solana Pag d.d. plasira na hrvatsko tržište, ali su njezini proizvodi prisutni i na tržištima susjednih zemalja. Sol Paške solane nagrađena je Best Buy Award medaljom temeljem posebnog Best Buy Award DEEPMA istraživanja 2010/2011, u kojem je Solana Pag osvojila uvjerljivo prvo mjestu u kategoriji "Kuhinjska sol".

sol3
sol2
sol1
sol
sc-vrecica
paska-solana
cvijet-soli
paska-sol
18945v

0
0
0
s2smodern