Solana

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja Solana Pag i Natura Jadera – JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, organiziraju ekološku akciju čišćenja podmorja i obale na području Solane Pag, između velikog nasipa (državna cesta) i nasipa koji zaokružuje solanu.

Akcija se održava pod pokroviteljstvom Solane Pag, JU Natura Jadera, TZ Grada Paga, Grada Paga i TC Lorenco, a u njoj sudjeluju Ronilački klub Foka, Ronilački klub Sveti Roko, predstavnici Srednje škole Bartula Kašića, Čistoće Pag i DVD Paga.

Pozivaju se građani da se pridruže eko akciji u ponedjeljak, 22.4. od 8 sati ujutro, a za sve detaljnije informacije mogu se javiti putem e-pošte: [email protected].

Tema ovogodišnjeg Dana planeta Zemlje je 'planet protiv plastike', a ova akcija čišćenja podmorja ima za cilj doprinijeti smanjenju onečišćenja plastikom i podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša.

Prema istraživanjima, više od 150 milijuna tona plastike nalazi se u morima diljem svijeta. Plastični otpad uzrokuje ozbiljne probleme morskom životinjskom i biljnom svijetu, narušava ekosustave, ugrožava gospodarstvo te ima negativan utjecaj na ljudsko zdravlje kroz prehrambeni lanac.

Pokrovitelji eko akcije: Solana Pag, Natura Jadera, TZ Grada Paga, Grad Pag i TC Lorenco.

0
0
0
s2smodern