Trn 2

U subotu, 4. svibnja u gradu Pagu održat će se svečana proslava Svetog Trna, relikvije koju čuvaju redovnice Benediktinskog samostana sv. Margarite. Ova tradicionalna manifestacija obilježava se s posebnom svečanošću i duhovnošću te okuplja zajednicu u molitvi, slavlju i zajedništvu.

Sv. Trn u Pagu, uz Trnovu krunu koja se čuva u katedrali Notre Dame u Parizu, ima potvrdu Vatikana o autentičnosti.

Proslava Sv. Trna započet će u subotu, 4.svibnja u 15.00h svečanom predajom viteškog plašta na trajno izlaganje Muzeju sakralne umjetnosti Benediktinskog samostana u Koludraškoj ulici.

Svečana Sveta misa održat će se u 18.00h u Zbornoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju će predvoditi opat Jeronim Adam Marin, OSB, prior Benediktinskog samostana Sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu, na otoku Pašmanu i opat predsjednik Slavenske benediktinske kongregacije sv. Vojtjeha-Adalberta.

Nakon svete mise, u 19.00h krenut će svečana procesija sa Svetim Trnom ulicama grada Paga, a hodočasnici i vjernici pridružit će se procesiji kako bi izrazili svoju vjeru i poštovanje prema relikviji Sv. Trna.

U 20.00h je povratak relikvije Svetog Trna u svečanoj procesiji u Benediktinski samostan i izlaganje Svetoga Trna na čašćenje vjernicima uz sudjelovanje dvaju hrvatskih vitezova u ulozi počasnih čuvara. Proslava Svetog Trna prilika je za zajedničko slavlje, molitvu i očuvanje tradicije koja čini srž našeg grada.

Pozivamo sve da se nam se pridruže u Pagu u svečanom događaju radosti i vjere.

Pokrovitelji proslave su Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag

Sv-Trn-1
Sv-Trn
Trn-3
Sveti-trn-Isusova-kruna-Pag-2
samostan
SvetiTrnproslavaPag
6760361
Trn-2

0
0
0
s2smodern