FB IMG 1713855969824

Povodom obilježavanja Dana Grada Paga pripremljen je bogat i raznovrstan program koji započinje u četvrtak u jutarnjim satima polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Pagu, a popodnevnim satima održat će se Nogometni turnir za mlađe uzraste na igralištu Julovica u Pagu s početkom u 17 sati. Sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije (Samostan Sv. Margarite) je u 19 sati.

U petak, 17. svibnja u 10.30 na glavnom gradskom trgu nastupit će članovi Gradske glazbe Pag i djeca iz Dječjeg vrtića Paški mališani. Nakon toga, u Kneževom dvoru, održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga s početkom u 11 sati, a zajedničko druženje nastavit će se u 12 sati uz klapu Sol. U večernjem dijelu programa na Trgu Petra Krešimira IV nastupit će Klapa Kampanel s početkom u 20 sati.

U subotu, 18. svibnja održat će se promenada Gradske glazbe Pag i Limene glazbe Zamecka - Slavkov u Brna, a koncert Zamecka limene glazbe na rasporedu je u 20 sati.

„S velikim ponosom i radošću obilježavamo još jednu obljetnicu utemeljenja našeg dragog Grada Paga. Ova proslava nije samo sjećanje na prošlost, već i pogled u budućnost te da se prisjetimo svega onoga što Grad Pag čini posebnim. Naš grad ima bogatu povijest, a poznat je po svojim kulturnim i povijesnim znamenitostima, kao i po izuzetno vrijednim tradicijama koje su se prenosile s generacije na generaciju. U sklopu svečanosti, organizirali smo niz događanja jer želimo istaknuti značaj zajedništva i suradnje svih naših sugrađana.” - rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Radujemo se vašem dolasku!

Program

16. svibnja 2024. (četvrtak)

  • 09:00 - Polaganje vijenaca na Gradskom groblju u Pagu
  • 17:00 - Nogometni turnir mlađih uzrasta (nogometno igralište Julovica)
  • 19:00 - Sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije (Samostan Sv. Margarite)

 17. svibnja 2024. (petak)

  • 10:30 - Nastup Gradske glazbe Pag i Dječjeg vrtića Paški mališani Pag (Trg Petra Krešimira IV)
  • 11:00 - Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga (Knežev dvor, Trg Petra Krešimira IV)
  • 12:00 - Zajedničko druženje uz nastup klape Sol (Trg Petra Krešimira IV)
  • 20:00 - Koncert klape Kampanel (Trg Petra Krešimira IV)

 18. svibnja 2024. (subota)

  • 10:00 - Promenada Gradske glazbe Pag i Limene glazbe Zamecka - Slavkov u Brna
  • 20:00 - Koncert Zamecka limene glazbe - Slavkov u Brna (Trg Petra Krešimira IV)

 Organizatori: Grad Pag i TZ Grada Paga

Foto: Darko Kesnjer

0
0
0
s2smodern